Contact

Een werkweek in Parijs

Bram neemt ons mee in een willekeurige week als montagemedewerker bij Neptunus.

Neptunus in Parijs

We bouwen een Evo!

Op vrijdag krijgen we de definitieve planning voor de volgende week. … En we gaan naar Parijs! Daar gaan we een ‘Evolution’ 50×40 bouwen voor een kunstbeurs bij het Louvre. Op zondag leg ik mijn spullen klaar: een reistas met Neptunus werkkleding en een volle koelbox. Dan ga ik ’s avonds op tijd naar bed, want deze week gaat de wekker om 4.00 uur.

“Ik ben echt iedere keer weer trots en voldaan als zo’n gave constructie staat!”

Bram – Voorman bij Neptunus

Maandag

Vandaag vertrekken we om 5:00 zodat we rond 10 uur in Parijs zijn. Bij aankomst in de kantine in Kessel komen de sterke verhalen van het weekend op tafel en drinken we een bak koffie tot iedereen er is. Deze week zijn we met een team van 5 man: We spreken af wie er begint met rijden en onderweg wisselen we af: ik begin vandaag met rijden.

Tijdens de rit ouwehoeren we nog wat en doet de ander nog even een powernap. Als we rond 10 uur aankomen in Parijs, staan onze vrachtwagens met materialen al klaar om te lossen. De voorman loopt naar de klant voor een praatje en bespreekt met onze collega salesmanager de laatste details op locatie bij start opbouw. We pakken de tekening erbij en starten we met de vloer. Ik vind het dan weer gaaf als we aan het einde van de dag de vloer perfect haaks en op hoogte hebben liggen. Einde werkdag ruimen we het gereedschap op en gaan we op weg naar het hotel. We checken in, zetten ons koffer op de kamer en gaan op zoek naar een goed restaurant.

Een goede werksfeer met humor

In het restaurant wordt gelachen met een biertje op z’n tijd. Meestal zijn we rond 21.00 uur uitgegeten. De een gaat naar bed, de ander kijkt een serie of belt met het thuisfront. We gaan ook wel eens de stad in. Laatst hebben we nog een biertje gedronken bij het Louvre. Dat zijn de leuke dingen van altijd op verschillende locaties werken.

De volgende dag starten we tussen 6.30 en 7.00 uur met een ontbijt in het hotel. Vanuit daar vertrekken we weer naar de bouwlocatie en pakken het gereedschap erbij om aan de constructie te beginnen. De komende dagen zijn we aan de constructie bezig: van Spaceframe (dakconstructie) bouwen, staanders plaatsen, zeilen trekken tot de dakconstructie hijsen. Daarna plaatsen we de wand- en glaspanelen. Wij verzorgen ook de afwerking zoals oploopplaten en deuren afhangen. Ik ben echt iedere keer weer trots en voldaan als zo’n gave constructie staat. We zijn echt een hecht team wat samen een klus moet klaren. De werksfeer moet dan ook goed zijn, humor is ook zeker belangrijk!

Het einde van de week

Deze week waren we op vrijdag op tijd klaar en konden we om 10 uur richting Kessel rijden. Iedereen heeft goeie zin. Bus in, muziek aan en tijd voor het weekend!

Wat vind jij het leukste aan werken bij Neptunus?

Dat je op heel veel verschillende plekken komt, en dat je heel afwisselend werk hebt. Het is echt teamwork. En geen dag is hetzelfde. Met sommige collega’s heb ik een hele hechte band: dat zijn echt vriendschappen voor het leven geworden.

Koen van der Koelen beantwoordt al je vragen!

Heb je een toffe vacature gevonden of wil je meer weten over ons familiebedrijf? Neem gemakkelijk contact op of stuur gewoon een appje.

Neem contact op
Koen van der Koelen
Recruiter bij Neptunus

Solliciteer nu als montagemedewerker!

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 15 MB, Max. aantal bestanden: 2.
  Op welke manier wil je benaderd worden?*
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  1
  Koen en Vanessa Neptunus
  Koen en Vanessa Reactie binnen één werkdag
  Vragen? Stuur ons een appje!