Contact

Meet the team Berry Kuijpers

Berry werkt bij Neptunus als Project Coördinator Binnendienst. In dit interview vertelt Berry over zijn functie, wat het werken bij Neptunus nu zo leuk maakt en op welk project hij trots is.

Even voorstellen..

Mijn naam is Berry Kuijpers, ik ben 29 jaar oud en woonachtig in Maasbree. Ik werk sinds maart 2023 bij Neptunus als Project Coördinator Binnendienst. In deze functie focus ik me met name op de events in Nederland, maar dat is eigenlijk te beknopt. We krijgen namelijk geregeld aanvragen voor semi-permanente gebouwen (langer dan 3 maanden), voor de verkoop of voor internationale events over de hele wereld.

Samen met de Sales Managers ben ik verantwoordelijk voor diverse projecten. Hierbij bied ik ondersteuning aan de sales managers op commercieel, administratief, technisch en organisatorisch vlak. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het maken van offertes, het schakelen met verschillende afdelingen binnen Neptunus en het controleren van de beschikbaarheid op materialen. Kortom, heel uitgebreid.

 

Hoe ben je bij Neptunus terechtgekomen?

Ik kende Neptunus al van de naam, daar waar Neptunus overal in de regio is betrokken en op vele evenementen bouwt zoals de Venloop en bij ons in het dorp ons eigen voetbaltoernooi en en de Ossefeesten. Na diverse functies overwogen te hebben, lonkte het voor mij toch om in het projectmanagement en in de evenementenwereld te blijven werken. Na een aantal gesprekken bij Neptunus voelde het meteen goed voor mij. Het familiaire dat Neptunus kenmerkt liet mij meteen welkom voelen binnen de organisatie.

Hoe ziet jouw gemiddelde werkweek eruit?

Mijn werkweek begint meestal met een goede kop koffie en even bijkletsen over het weekend met collega’s. Vervolgens start ik met het doornemen van de e-mails en telefoontjes die in het weekend zijn binnengekomen. Op maandag moeten wij meestal onze opdrachtbonnen intern inleveren, zodat warehouse de materialen kan gaan uitzoeken, logistiek de voorbereidingen kan treffen voor het project en intern verder alles in orde kan worden gemaakt.

Zo nu en dan ga ik op een locatiebezoek om te kijken of het project loopt zoals we dit samen met het projectteam bedacht hebben. Het is daarnaast fijn voor mij om de structuren die wij bouwen niet alleen op papier en foto’s te zien, maar ook met mijn eigen ogen. Op deze manier hoop ik veel te leren wat ik weer mee kan nemen naar volgende projecten toe, en daarnaast te kijken waar wij nóg beter in kunnen worden.

Naarmate de werkweek vordert, zijn we volop bezig met de lopende projecten die voor in de komende weken op het programma staan. Dat betekent dat we samen met bedrijfsbureau, logistiek, de klant en de leveranciers blijven schakelen zodat alles tijdig klaar is voor het project.. Tegen het einde van de week zorgen we ervoor dat alles voor het weekend goed loopt en blijft draaien, zodat we op de maandag weer fris en fruitig van start gaan.

“Naast het werk zelf, vind ik vooral de momenten met collega’s buiten werktijd leuk. Juist het persoonlijke met collega’s, dat zorgt voor de mooie momenten bij Neptunus!”

Berry – Project Coördinator Binnendienst

Kun je wat meer vertellen over wat je werk leuk maakt en waar de uitdaging ligt?

Het leuke aan het werk is met name de veelzijdigheid die het te bieden heeft. De diverse taken maken het leuk, maar ook de vele verschillende projecten en klanten waar je dagelijks mee te maken hebt. Op het ene moment ben je bezig met de Formule 1, de andere keer ben je bezig voor een beursgebouw en dan voor een van de grootste festivals van Nederland. Die diversiteit, en de betrokkenheid van de functie met meerdere afdelingen binnen het bedrijf, maakt het leuk.

Uiteraard zijn er ook uitdagingen. De uitdaging in het werk zit ‘m in om het project zo goed mogelijk voor te bereiden, zodat iedere afdeling binnen Neptunus, goed zijn werk kan doen. Ervoor zorgen dat de tekeningen 100% kloppen, de materialen goed in het systeem staan, de leverancier op de hoogte is, ervoor zorgen dat de zeilenmakerij voldoende ruimte heeft alles schoon te maken. Het coördineren van al deze zaken bij elkaar, dat is onze functie. Het moeilijke in deze functie is dat je vaak te maken hebt met wijzigingen. Als een tent bijvoorbeeld 10 meter langer moet worden, heeft dit niet alleen impact op de materialen, maar moet je ook denken aan het wijzigen van de tekening, het herzien van de offerte/huurovereenkomst, impact op de bouwuren, transport, etc.

Daarnaast is het voor mij persoonlijk van belang om iedere dag te leren en elk verbeterpunt mee te nemen in een volgende aanvraag of in een volgend project. Elkaar iedere dag beter maken, dat is waar ik iedere dag een mooie uitdaging in zie.

 

Op welk project ben je trots?

Het klinkt cliché, maar op ieder project ben ik trots. Het afgelopen jaar was een van mijn eerste grote projecten de Zwarte Cross. Omdat ik daar zelf ook een aantal keer als bezoeker ben geweest, ken ik al een beetje de in-en outs van het project. Als je dan op het festival komt en je alle tenten van Neptunus uiteindelijk ziet staan, geeft dat een enorme kick. Super gaaf om te zien wat daar in een aantal weken is opgezet.

Wat is voor jou het mooiste moment in jouw tijd bij Neptunus?

Naast het werk zelf, vind ik vooral de momenten met collega’s buiten werktijd leuk. Nu ik hier iets meer dan een jaar zit, merk ik hoe belangrijk het is om collega’s van iedere afdeling beter te leren kennen. Met name collega’s in de buitendienst zie je niet vaak, en wanneer er activiteiten worden georganiseerd geeft dat je de kans om ook hen op een andere manier te leren kennen.

Enkele voorbeelden zijn het bezoeken van Bospop met de Personeelsvereniging vorig jaar, het padeltoernooi wat we laatst hebben georganiseerd met een paar collega’s of de Venloop waar we als Team Neptunus elk jaar aan deelnemen. Juist het persoonlijke met collega’s, dat zorgt voor de mooie momenten bij Neptunus.

Wil jij ook deel uitmaken van ons team? Check de vacatures!

Koen & Vanessa beantwoorden al je vragen!

Heb je een toffe vacature gevonden of wil je meer weten over ons familiebedrijf? Neem gemakkelijk contact op of stuur gewoon een appje.

Neem contact op
Koen en Vanessa Neptunus
Koen & Vanessa
Recruiter bij Neptunus
1
Koen en Vanessa Neptunus
Koen en Vanessa Reactie binnen één werkdag
Vragen? Stuur ons een appje!